Poiminta-aika on kĂ€ynnissĂ€! Teemme pitkiĂ€ öitĂ€ ja pĂ€iviĂ€, mutta odotusaika on nyt 5â7 pĂ€ivÀÀ + postituskulut. Kiitos kĂ€rsivĂ€llisyydestĂ€nne! đ
Det var ikkje anna Ă„ gjere enn Ă„ legge ut pĂ„ reise igjen. Verkeleg rett frĂ„ Nord Kypros til Sogn, der det var kome 20 rosebuskar til meg, som mĂ„tte hentast kjapt for Ă„ fĂ„ kome i god jord pĂ„ Vossabiagarden đȘŽđđ
Tenk sĂ„ perfekt Ă„ fĂ„ bĂ„de sterke sanseopplevingar, fysisk arbeid og viktige rĂ„varer til produkt pĂ„ ein gong! đ Ja, for roser til hud og kropp og sinn, Ă„ helledussen, dette er ei intenst god plantefamilie, berre sjekk lenger nede for alle superfordelar med roser đ og til og med ein oppskrift for den som orkar lese heile saken! Ja, for roser er berre sĂ„ fantastiske, og har enormt mykje spennande ved seg, bĂ„de duftmessig, medisinsk, historisk, til mat og drikke og sjĂžlvsagt til velvere for sinnet og for vakker hud đčđ· Rosene fĂ„r fram gudinnene i oss!
đ Jonatan og mamma pĂ„ flotte Ă berge planteskule for Ă„ hente rosebusker.
Â
Ein av mine tidlege opplevingar med roser var gjennom mamma sin rosehage, og hennar kjĂŠrleik for desse vakre og varierte blomane đ Eg tok mamma med til Queen Marys Rose Garden i London, ein nydeleg hage, for Ă„ dele roseopplevinga med ho, og me sniffa og snuste og sansa oss gjennom eit enormt tal roser av alle variantar og var heilt euforiske begge to đ Duften av rose er ofte sĂ„ intens og sĂ„ forfĂžrande, og fĂ„r deg pĂ„ eit innpust til Ă„ lande og vere tilstades her og no. Roen kjem, stresset forsvinn đââïž Og det nuet du dĂ„ landar i er ein skikkeleg deilig plass Ă„ vere đ For eit nydeleg minne dette er Ă„ ha i minneboka etter mamma som gjekk bort pĂ„ omtrent den alderen eg sjĂžlv er no. Alt for tidleg.
đ· SĂ„, frĂ„ ei som skrubber roser inn i huden og let dei rense og styrke seg. FrĂ„ ei som legg roser pĂ„ sprit, lagar te, brukar i mat og krydderblandinger. Som ser og snuser pĂ„ roser, leiker med dei og nyter dei, og drar innom botaniske hagar overalt i verda eg havnar, for Ă„ nyte rosene. Som vrir hovudet bort frĂ„ vegen nĂ„r eg kĂžyrer forbi ville roser og kultiverte roser. Her fĂ„r du nokre fine fakta om roser:
đ FĂžr eg spring ut og graver hull til rosebuskane vil eg dele denne deilige oppskriften som nevnte herbalist Liz delte i fĂžrste omgang:
Rose krydder- og nĂžtteblanding DUKKAH
Rose, safran, vanilje, kardemomme og nÞtter. Alt sÞtt og deilig kvar for seg, og saman blir det ei uimotstÄeleg blanding du kan bruke til uendeleg mange ting: naturleg sÞtning pÄ mat, sprinkle pÄ jogurt, ha over glasuren pp gulrotkake, ha oppÄ havregrauten saman med honning eller lÞnnesirup, over fruktfatet, rull sjokoladedippa kjeks i blandingen, ha pÄ iskremen, og til og med i kaffen eller te.
Â
Ingrediensar: · 4 dl tÞrka roseblad · 100 g hasselnÞtter · 100 g usalta pistasjnÞtter utan skal · 1 ts kardemomme · FrÞ frÄ 1 vaniljestang · Ein pinch med safran
Â
đ Slik gjer du det:
Rist hasselnÞttene i panne eller ovn. Viss dei har skal, sÄ rull dei i eit kjÞkkenhandkle sÄ fell skalet av. Ha sÄ nÞttene i kjÞkkenmaskina, kÞyr den litt til dei er i smÄ bitar. Ha oppi roser, kardemomme og vanilefrÞ og kÞyr litt til med maskina. Ha til slutt i safran og bland igjen. La alt kjÞle seg ned og ha pÄ lufttette glas. Bruk og nyt!
đ HĂ„par du lot deg inspirere av roser du og, og kanskje lĂŠrte du noko nyttig og gĂžy? La oss fĂ„ rosene endĂ„ meir i bruk! đč Her er andre Vossabia produkt og pakketilbod som inkluderer deilig rose: